Fastigheten

Som boende i Hejaren 1 har du goda förutsättningar att ta del av moderna bredband,- tv- och telefonitjänster.

TV
I alla lägenheter finns tillgång till basutbudet från Tele2 (hette tidigare ComHem) inbakat i månadsavgiften. För att ta del av basutbudet behövs ingen digitalbox utan den digitala signalen sänds vidare till alla lägenheter med analog signal. Kanaler utöver basutbudet beställs via Tele2. Det är också möjligt att få TV-kanaler levererade av Telenor. Kontakta Telenor för mer information.

Bredband
I samma nät som kabel-TV finns också bredbandsanslutning från Tele2 . För att få tillgång till detta måste avtal tecknas med Tele2. En mängd operatörer kan också leverera bredband via ADSL, genom telefonjacket. För mer information om Tele2:s tjänsteutbud se www.tele2.se

Föreningen har också dragit in fiberlan i varje lägenhet vilket möjliggör att kunna välja Telenor som internetleverantör. Abonnemang tecknas av varje medlem med Telenor. För mer information om möjligheter att få bredband från Telenor se www.telenor.se

Telefoni
Såväl Tele2 som Telenor erbjuder olika paketlösningar för fast telefoni, TV och internet. I de flesta bredbandsabonnemang finns möjlighet att teckna fast telefoni utan fast månadsavgift, endast samtalsavgift tillkommer. Många operatörer erbjuder också fria samtalsminuter mot en fast månadskostnad.

Tvättstuga
Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med två moderna tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Bokning
Tvättider bokas på bokningstavlan utanför tvättstugan genom att låsa fast tvättcylindern på en ledig tid. Det är endast möjligt att göra en bokning åt gången och endast bokningar gjorda med tvättlåsen är giltiga. Förlorad nyckel till tvättlås eller nytt tvättlås beställs av styrelsen på bekostnad av lägenhetsinnehavaren. Kostnad för detta är 250 kr. En tvättid är giltig i 30 minuter efter påbörjat pass, därefter blir tiden ledig att disponeras av andra boende i föreningen.

Bokning av tvättstugan kan göras på följande tider:

Måndag-söndag
07.00 – 10.00
10.00 – 13.00
13.00 – 16.00
16.00 – 19.00
19.00 – 22.00

Efter varje tvättpass finns möjlighet att använda torkskåp eller torktumlare i ytterligare 40 minuter. Tänk därför på att inte låsa dörren till tvättstugan under denna tid.

Trivselregler i tvättstugan
Grovtvätt såsom mattor, filtar, överkast och andra större tyger får inte tvättas i föreningens tvättstuga. Efter avslutad tvätt skall ludd tas bort ur tumlarfiltren samt maskiner och golv torkas av. Tomma kartonger, sopor och annat avfall läggs i sopbehållaren.

Förråd
Tänk på att inte förvara brandfarliga saker i ditt förråd. Var också observant på att inte ha några värdesaker i ditt förråd.

Nycklar
Huvudnycklar till fastighetens gemensamma utrymmen förvaras av styrelsen. Det finns inga huvudnycklar till respektive lägenhet, utan lägenhetsinnehavaren har samtliga nycklar.

Avfallshantering
I föreningen tar vi hand om hushållsavfall. Resterande avfall lämnas vid kommunens återvinningsstationer och återvinningscentraler.

Hushållsavfall
I källaren finns ett soprum för hushållsavfall. Soporna töms på tisdagar och fredagar. I kärlen får endast hushållsavfall slängas. Matavfall slängs i en brun separat behållare i soprummet. Matavfallspåsar finns i soprummet.

Återvinningsstation
För information om närmaste återvinningsstation, se Sundbybergs kommuns hemsida.

Återvinningscentral
Avfall som ej kan slängas vid en återvinningsstation som t.ex. möbler, elektronik och farligt avfall kan slängas vid närmaste återvinningscentral, se Sundbybergs kommuns hemsida.